Οι Κομόλιθοι στην Ποταμίδα

Το Project

Το βίντεο για τους Κομόλιθους στην Ποταμίδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017. Φυσικά προέκυψε αφού το εντυπωσιακό σκηνικό που βρίσκεται στην Ποταμίδα μας εντυπωσίαζε πάντα. Θέλαμε λοιπόν να δούμε το περίεργο αυτό φαινόμενο από ψηλά. Το αποτέλεσμα μάλλον μας δικαίωσε αφού το μέρος παραμένει μαγικό και ιδιαίτερο, από όποια οπτική γωνία και να το δεί κάποιος.

Η Περιοχή

Οι Αμμόλοφοι (ή Κομολίθοι) είναι ένα από τα πιο παράξενα και ενδιαφέροντα τοπία που υπάρχουν στην Κρήτη.
Δίπλα στην κοιλάδα του Τυφλού ποταμού, περίπου 35 χλμ δυτικά των Χανίων, οι Κομόλιθοι βρίσκονται στην Κίσσαμο Χανίων στην Κρήτη.
Πρόκειται για ξεχωριστούς λόφους που αποτελούνται από μαλακό άργιλο στον οποίο με την πάροδο του χρόνου η διάβρωση έχει δώσει αυτές τις υπέροχες κωνικές μορφές.
Το τοπίο είναι μοναδικό και κρυμμένο στην Ποταμίδα (χωριό που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Κισσάμου)

Βρίσκονται λίγα μόνο μέτρα από τα σπίτια του χωριού σε ένα πολύ γόνιμο πεδινό κομμάτι γης και αυτό είναι που το κάνει εντυπωσιακό επειδή ξεχωρίζει πάνω από τα χωράφια του κάμπου. Δημιουργούνται μικρά και μεγαλύτερα “ΜΕΤΕΩΡΑ” παντελώς γυμνά από βλάστηση στα πλάγια αλλά με θάμνους στις κορυφές τους δημιουργώντας μια έντονη αντίθεση. Δείτε περισσότερα εδώ: https://inkissamos.gr


Το βίντεο τραβήχτηκε εδώ: